Hvis man vil tabe sig, kræver det, at man spiser mindre og bevæger sig mere. Men det kan være svært at holde øje med eller huske, hvad man spiser og hvor meget man bevæger sig. Det er gjort muligt med dette PC program.

Programmet til styring af ens kostforbug og fysisk aktivitet er opbygget omkring en vægttabel og en omfattende kalorietabel. I kalorietabellen findes madvarer (plus kalorier) og motion (minus kalorier).

I programmet indtastes personlige oplysninger (højde, vægt, køn mm.) og programmet udregner under-/overvægt i forhold til normalvægten (idealvægten). Endvidere udregnes Body Mass Index (BMI)

Derefter indtastes løbende dagens madforbrug (vægt) samt motion (tid) ved hjælp af kalorietabellen. Her kan man se nyttig information omkring protein, kulhydrat og fedt fordeling samt fedtprocent størrelse. Der kommer en advarsel, når fedtprocent overstiger 30. Der oplyses også om kalorieindhold er lav, middel eller høj.

Der er mulighed for indtastninger af egne oplysninger om madvarer og motion i kalorietabellen. Oplysninger, der kan læses på købte madvares varedeklarationer eller i eksisterende kalorietabeller. Endvidere er der mulighed for, at oprette egne sammensatte retter ud fra den indbyggede kalorietabel.

På anmodning udregner programmet, hvordan vægttabet eller vægtøgning udvikler sig i forhold til normalvægten (idealvægten). Programmet simulerer nu, hvor lang tid der vil gå, før man når sin idealvægt. Ud fra disse oplysninger, kan man bestemme om ens kalorieindtag skal sættes op eller ned i forhold til det ønskede resultat.

Programmet kører på Windows 2000, NT, XP, Vista eller 7 og bruger ca. 2 Mb harddisk plads (leveres på en CD-ROM).

NYT!

Der findes mulighed for at installere programmet på en USB nøgle og derved kan man bruge programmet med sine personlige indtastninger på alle PC'er udover sin egen. Dette kræver en installation, som er beskrevet i den tekniske appendiks i brugervejledningen i selve programmet.